Степен на влагозащита IP. Схеми на свързване на LED лента със захранване и контролер

posted in: Полезно | 0

Степен влагозащита IP. Схема на свързване на LED лента.Степен на влагозащита се определя от фактора IP.

Степен влагозащита IP. Схема на свързване на LED лента.

Може да разгледате и нашите схеми на свързване на монохромна светодиодна лента със захранване и контролер. RGB лентите, освен захранване се нуждаят и от контролер за управление на цветовете. Захранването служи за трансформиране на 12V в 220V.

Схема на свързване на ЛЕД лента. Степен на влагозащита IP на LED лента
Свързване на LED лента. Трансформатор.

IP 20 – за вътрешно приложение в дневни, стаи, офиси, магазини и други закрити помещения. За декоративно осветление в интериори. Диода не е влагозащитен.

IP 44 – за вътрешно и ограничено външно приложение в сухи и влажни помещения. Светодиодни продукти с IP 44 се използват в помещения където няма пряк контакт с вода. Диода е покрит със силикон (епоксидна смола).

IP 65 – за външно приложени в различен вид екстериори. Светодиодната лента е поставена в силиконов шлаух. Идеална за външни контури на сгради, под козирки, арки, прозорци и други.

IP 67 – С най-висока степен на влагозащита. LED лентата е покрита едновременно със силикон и е поставена в силиконов шлаух. Намира приложение за архитектурно осветление, контури на сгради, сводове, външна декорация в градини и паркове, за осветление под вода ( басейни).

Вашият коментар