Невлагозащитено захранване за LED осветление

Захранване за LED продукти

posted in: Полезно | 0

Захранване за LED – без влагозащита ( IP 20) и влагозащитени (IP 67)

Повечето светодиодни продукти се захранват с 12 V прав ток, поради което е нужен трансформатор(захранване), който да трансформира 220 V променлив ток в 12 V прав ток.

ПРАВ (DC) ток – движи се само в една посока. По-точно, електрическите заряди се движат само в една посока. Те минават през p-n прехода и после не се връщат. Правия ток е познат още като ПОСТОЯНЕН ТОК.
ПРОМЕНЛИВИЯ (AC) ток си променя посоката. За една секунда електрическите заряди, образно казано, щъкат нагоре-надолу приблизително 50 пъти. Това е така наречената честота. По определение честотата е равна на броя на циклите на повторение на периодичния процес за една секунда и се измерва в Херци (Hz).

Невлагозащитено LED захранване – използва се за вътрешни приложения, на места където няма влага или досег с вода или дъжд. Тава са жилища, офиси, магазини и други.
Невлагозащитено захранване за LED осветление

Влагозащитено LED захранване – изцяло запечатано в алуминиев корпус. Тези трафове намират приложение за LED осветление на сгради, фасади, арки, архитектурно осветление, външна реклама и други. Влагозащитено захранване за LED осветление
Захранванията за LED продукти, като ЛЕД ленти, лунички, лампи, модули и др., имат защити от претоварване и късо съединение.

За показателя СТЕПЕН НА ВЛАГОЗАЩИТА (IP) може да прочетете ТУК! и ТУК!

Вашият коментар