Фантазията няма граници. Лампа от хартия.

posted in: Интериор | 0


Фантазията няма граници. Въображението може да ви отведе в светове, където  няма невъзможни неща. Наистина няма! Как се раждат идеите? Как започва живота на една творба? Човечеството е това което е, благодарение на непримиримия стремеж на душата да създава, да твори, да търси…
Визии, концепции…дали това, което виждам го вижда и някой друг? Всъщност, какво значение има? Няма. Защото света е шарен и това го прави безумно очарователен. Оскар Уайлд казва, че „най-страшното нещо на света е скуката“, а Стив Джобс се произнася за дизайна „За да направиш наистина добър дизайн на каквото и да е, трябва да го проумееш. Човек трябва напълно да се отдаде на нещо, за да го разбере изцяло, да го сдъвче, а не просто да го преглътне набързо. Повечето хора не отделят време за това.“
Как едно нещо, което вече е непотребно и ненужно може да се роди наново и да заживее втори живот? Разни непотребни рециклирани  вестници, естествени материали, хартия…например.

Прибавете БАЛОНИ! ШАРЕНИ! Като за начало…

Деформацията придава уникалност. Фигурите и формите са в пълен дисбаланс…а нима непременно нещо трябва да е строго рамкирано и прилежно?…Да си рошав и негеометричен е предизвикателство. И съдба.
Цветовете… Нарисувайте ги. Изсипете ги. Вземете четката и нанесете щрихите. Затаете дъх и изчакайте малко. Не стискайте много силно очите. И после натиснете ключето. Лампа, която не сте си представяли, че може да съществува е пред вас за да ви подари едно ново усещане…Усетихте ли?

Вижте как да си направите лампа от рециклирана хартия

Вашият коментар