Лампи от стъкло

Глазурна техника за стъклени лампи

posted in: Интериор | 0

Стъклени лампи…

Стъклени кълба наподобяващи пухкави облаци са матирани на ръка, създавайки неправилна текстура напомняща на глазурната техника за работа със стъкло от 19 век. Три центрирани светлинни източници излъчват меко сияние, което се пречупва през околната група от кълба…
Много ни харесват тези лампи на APPARATUS STUDIO…
Лампи от стъкло
ЛЮБОПИТНО:
Глазурен ефект може да бъде постигнат чрез специален процес, който дава на стъклената повърхност матова повърхност, като по този начин намалява нейната прозрачност.
Глазурната техника се извършва чрез различни методи. Това може да включва третиране на стъклото чрез изливане на флуороводородна (топяща) киселина върху него, или чрез излагане на стъклото на изпарения от киселината чрез пясъкоструене, чрез специално приложение на лепило и последващото му отстраняване, или чрез механично ецване с шлифовъчен диск.
Матираните покрития създават различни емоционални и физически усещания. Някои от тях носят грубо, като от шкурка усещане, докато други създават чувство за мекота, външния вид е като на замъглено стъкло.
Глазурните техники датират някъде от 1870-те години. Модерно през 19-ти век е било стъклото с матирано или матово покритие да е сатенено. Техниката може да се прилага както за непрозрачно, така и за прозрачно стъкло.
Лампи от стъкло в интериор
Лампи от стъкло в апартамент
Лампи от стъкло

Вашият коментар