Форум Дизайн на интериора

Форум Дизайн на интериора – БКДМП, АИДБ, СБХ и САБ

posted in: Новини | 0

Форум „Дизайн на интериора“ се организира от БКДМП, АИДБ, СБХ и САБ. Събитието ще продължи до 22.11.2013г. в сградата на САБ, гр. София, ул. Кракра 11, зала 1.
Форум Дизайн на интериора
Мото на събитието е: „Вече всичко в интериора е продукт на дизайна!“
На 12.11.2013г. Браншовата камара на дървообработващата и мебелна промишленост (БКДМП) представи основните цели на камарата. Те са свързани с популяризиране на българските производители в секторите Мебели и Дървообработване. Също – Производство и Машини за производство на мебели.

Изп. директор на БКДМП – Елица Ненчева изтъкна, че една от основните цели на организацията е да насърчава предприемаческия дух на бранша. Важен момент беше и чистосърдечно отправения призив към Асоциацията на интериорните дизайнери в България (АИДБ) за взаимност и отвореност към бъдещи взаимоотношения за благото на общия имидж и престиж на двата бранша.

От своя страна, председателят на АИДБ – госпожа Гена Събева сподели, че зад идеята за учредяването на асоциацията всъщност стои острата нужда от изграждане на жива връзка между интериорните дизайнери и  продуктовите дизайнери. Също така, между студенти и вече утвърдени дизайнери, които искрено имат желание да помогнат на младите творци.

Особено важен момент в презентацията беше загрижеността към младите дизайнери, които имайки теоретични знания страдат от липсата на перспективност след приключване на образованието си. Осигуряването на практика  е изключително важно – сподели Събева.

На представянето на браншовете в непринудена и приятелска обстановка бяха споделени цели и идеи, които предвещават случване на нови иновативни и функционални концепции.

Интересно ни беше да чуем и споделеното от Вера Илиева –  интериорен дизайнер, че в чужбина понятието „млад дизайнер“ означава дизайнер завършил образованието си преди 5 години! Възрастта не определя какво можеш, нито кой си. Важно е протегнатата ръка да достигне до отсрещния в точния момент.

Както беше споделено на събитието – нужно е да се изгради мост между дизайнера и производителя! Защото в крайна сметка целта е обща – добрите в своята професионална сфера да се чувстват ценени и нужни, да имат работа която да вдъхновява и радва клиентите.

Защото качествените мебели, проектирани и сътворени  тук в България няма как да бъдат удобни и красиви без творческия дух и поглед на добрия дизайнер! Ергономичност и дизайн се постигат чрез творчески полет на въображението. Но за да стане реалност всяка една една мебел, са нужни производителите!

Не мога да не споделя един цитат от любима книга:

Хората грешат толкова често, когато бързат. Ако се налага да извършиш една трудна и деликатна постъпка, първо си длъжен да проучиш целта и тогава, приел тази цел за желана, изцяло да я забравиш и да се вдълбочиш единствено в средствата. По такъв начин нетърпението, избързването или опасенията не биха те тласнали към погрешна стъпка. Извънредно малко са ония, които са разбрали това. Стайнбек

Вашият коментар