LED осветление

Светодиодни приложения – LED за мебели, външна реклама и дизайн

posted in: Интериор | 0

Новите LED технологии вдъхновяват проектантите на мебели за да сътворят чудни светлинни визуализации в интериора. Отдавна LED осветление се ползва и за външна реклама…
Поради практически нищожното загряване на светодиодите, ЛЕД технологиите стават все по-предпочитани в създаването на дизайн за осветление.

Новите LED технологии в интериора, осветлението и проектирането на сгради

Чрез LED осветление променяме не само това, което можем да докоснем. Светлината въздейства на емоционално ниво. Тя може да се свърже с преживяванията на хората, да създава атмосфера и визии в унисон с усещанията им.
Осветлението дава възможности на интериорните дизайнери по цял свят, да реализират невероятни дизайни в интериора и проектирането на сгради. LED светлините са пленителна част от архитектурата. Чрез тях, пространството и формите се преобразяват.
LED осветление за сгради и магазини
Използването на цветовете и играта с RGB гамите на светодиодните продукти, дават възможност за създаване на зони с различна осветеност. Усещането за пространство в помещенията може да бъде манипулирано по най-различни естетически начини.  Светлинните нюанси на бялото – от топло, меко усещане през хладното до студено бяло, създават различно настроение.

Ако използвате LED осветление в ресторант, ще предпочетете топло бяло, например светодиодни крушки с цветна температура 2700K  или окачен таван с вградено светодиодно осветление  – LED панели или гъвкави LED ленти. Чувството, което ще постигнете ще бъде комфорт и уют. Топло бялата гама важи и при проектирането на светодиодно осветление в кухнята, където всяко семейство прекарва доста от свободното си време – топлото сияние внася спокойствие и мека атмосфера.
Светодиодно осветление за окачен таван

LED осветлението е въпрос на мисленe, на култура и емоционален поглед.

Дали ще изберете ярки, променящи се светлини в гамата на дъгата или ще се обърнете към по-семпло, едноцветно осветление, зависи от мястото и от акцентите, които желаете да постигнете. Зависи и от вниманието, което целите да привлечете.
Във външната реклама, например, е изключително важно да накарате хората да ви забележат. Новите LED технологии вече позволяват това да се случи.
Модули CHIPLITE вградени в елемент от светеща буква
Има светодиодни модули  специално създадени да отговарят на постоянно повишаващите се изисквания в рекламната индустрия. Те са, така да се каже, еталон за висококачествена технология на производство от 1999г. до сега. Технологията CHIP-ON-BOARD на LED модулите е уникална и позволява ъгъл на светене 180°. Този вид светодиодни модули могат да се вграждат в различни големини букви, надписи, светещи кутии и други. Не случайно и гаранцията на тези модули произведени в Германия е 4 години.
Модули LED

LED осветлението постоянно се развива. Технологиите се усъвършенстват за да може да са достатъчни само 9 броя модули  за 1 кв.м. при мощност от само 25W! Звучи невероятно, но е факт.
Архитектите и дизайнерите на осветление могат да отдъхнат – вече има LED модул създаден за осветяване на големи площи – билбордове, големи букви, окачени вътрешни тавани тип БАРИСОЛ и др.
Днешните архитекти и дизайнери на осветление са щастливци – могат да създават усещания, да запечатват емоции чрез сенките и светлините.
Визуалните ефекти при проектирането на тавани, стени и всякакви вътрешни интериори, позволяват на дизайнерите да получат игра на пълно и празно, вдлъбнато и изпъкнало, сенки и ярко осветени пространства. Илюзията вече може да бъде пълна и невероятна.

Новите възможности при проектиране на мебели и използване на LED осветление за мебели

Концепциите при проектиране на мебели и използването на LED осветление за мебели, пък променя визията в един дом, като мебелните производители вграждат LED в различни повърхности, предмети и мебели. По този начин дизайнерите на мебели имат възможност да покажат акцентите им. Уникално е как един диван или маса може да се преобрази с помощта на LED (светодиодно)  осветление вградено в тях.
LED осветление в кухнята

Искате ли кухненските шкафове или секциите в дневната да се превърнат в интериорно бижу във вашето жилище?

Веднага споделяме начина за това. Вие сам или мебелист, ще трябва с фреза да издълбаете канал в дървената или ПДЧ плоскост, след което се вкопава ПВЦ профил за LED осветление, в който се слага светодиодна лента.
Ако пък искате да осветите стъклен рафт – на гърба на рафта се монтира ПВЦ профил за стъклени рафтове, в който отново е вградена LED лента предварително залепена на твърда алуминиева пластина. Това са два прекрасни начина и възможност да промените възприятието както на предметите върху рафтовете, така и атмосферата в помещението където се намират мебелите.

А защо не помислите за LED светещи полици – един елегантен начин да създадете невероятно усещане в помещението където решите да бъдат монтирани.

Усещането трябва да отговаря на мястото.Чрез новите LED технологии това вече е постижимо.

Светлината се възприема като комуникация, като архитектурен елемент и следователно като енергия и източника на такава! Сякаш всичко, което осветяваш, оживява. То излъчва енергия, сякаш разказва приказка.

Това са думи на известен дизайнер на осветление в интериора и екстериора от Италия.

Основни ползи за добро осветление с новите LED технологии

Основните ползи при представянето на светлината са известни на хора като него – добро ниво на осветяване в зависимост от целите и атмосферата наоколо, добра еднородност на цвета и добро цветопредаване. Дизайнерите се съобразяват с пространството, архитектите при проектирането на сгради днес имат възможност за постигане на силни образи и визуализации в екстериора. С LED светлиниe днес могат да се правят неща, които вчера бяха невъзможни!

Вашият коментар