естетическите свойства на осветлението са изключително важен елемент в интериорния дизайн

Естетически свойства на осветлението в съвременния интериорен дизайн

posted in: Интериор | 0

Осветителните тела и естетическите предимства на LED осветлението в интериори

Знаете ли, че естетическите свойства на осветлението са изключително важен елемент в съвременния интериорен дизайн, тъй като именно те ни позволяват да моделираме визуално пространството и елементите в дома. Добре проектираното осветление може да направи едно място по-уютно, по-комфортно, по-просторно…Осветителните тела са едни от тези елементи в интериора, чиято функционалност потребителят ползва, като същевременно е в състояние да интерпретира във вид на уникални и артистични акценти в своя дом. С осветителни тела за интериора може да се постигне пресъздаването на усещания за уют и лукс. Освен чисто естетическите предимства на LED осветлението, важно е и че с LED осветление драстично намаляват и сметките ви за електроенергия!
По отношение енергийната ефективност при употреба на LED осветление, може да кажем, че директивата за енергийните характеристики на сградите предписва всички нови обществени сгради до 2019 г. да бъдат с т.нар. „нулево енергийно потребление“.
ЛЮБОПИТНО: Около 19% от световното електропотребление и около 14 % от електропотреблението в Европейския съюз е за осветление. По представителна експертна оценка консумацията на електричество за осветление в България е 14.03 % от общото електропотребление или около 4.5 милиарда kWh.

Материали от XV Национална конференция с международно участие BulLight / България Светлина 2014,10 – 13 Юни 2014, Созопол, България
Интериорно осветление
естетическите свойства на осветлението са изключително важен елемент в интериорния дизайн
LED осветление

Вашият коментар