Полуксъпоценните камъни – ОНИКС в интериор

Полуксъпоценните камъни – ОНИКС в интериор

posted in: Интериор | 0

Спалня с полускъпоценен камък Оникс
Оникс – полускъпоценен камък с множество разноцветни слоеве. Почти успоредни, доста контрастни и с щрих структориран по невероятен начин  от създадения от природата рисунък. Ивиците сякаш се състезават и гонят по протежението на къмъка…Размера на широчината на линиите е  зависила още от температурата при формирането на полускъпоценния камък.
Това е един многоцветен камък с примеси на силициев оксид, състоящ се от халцедон, хлориди, желязо и други елементи. В слоевете може да бъде открито сливане на халцедон, кварц и опал, а също и мрамор.
Като цвят ониксът бива в комбинация от кафяво и бяло, черно и бяло, или изцяло черен цвят. Сардониксът пък е черено-кафявия оникс.
Казват, че най-хубавите камъни от този вид се срещат в Индия или Бразилия.
Всичкото това богатство на минералите се съчетава в най-прекрасни цветови гами. Ониксът може да е ярък или по-блед, и въпреки че се води непрозрачен, пропуска светлината!
Представяте ли си какви хубави декорации могат да бъдат направени от оникс?
Светещи стени от полускъпоценни камъни, пана осветени с LED осветление отразяващи светлината в най-различни отенъци…
Направо ахнахм разглеждайки снимки на „Бедрок“ ООД във Фейсбук. Невероятните неща, които правят от скъпоценни и полускъпоценни камъни са впечатляващи. Освен оникс от БЕДРОК ползват и траверин, който е шуплест камък оцветен в бежаво, жълто, бяло, розаво или охра. Съчетава се с оникса по един невероятен начин, така че да се получат чудни облицовки за външни и вътрешни стени, подове, фасади на сгради и най-различни декоративни елементи!
За да осветят сътворените от тях пана, разкошните стени, мебели, барове и светещи стени, от фирмата ползват светодиодни ленти. Получават се прецизно изработени декорации и цялостни интериорни решения, като впечатление прави изключителната прецизност и внимание към детайлите.

Декорация с камък
Шкаф от дърво и камък
Баня от оникс
Бар от оникс - интериор от камък
Баня от оникс
Стена от оникс осветена с LED лента
Стена от оникс осветена с LED лента
Стена от оникс осветена с LED лента
Стена от оникс
Декоративна стена
Декоративна стена с ЛЕД осветление

Leave a Reply