LED осветление. Защо светодиодите са по добри от другите технологии?

LED осветлението. Защо светодиодите са по добри от другите технологии?

posted in: Полезно | 0

LED осветлението ви дава възможност за по-нисък разход за електроенергия.

Светодиодното осветление е много по-енергоефективно в сравнение с традиционното осветление, а това понижава сметките за електроенергия.
LED осветлението спестява до 80% от електричество, което се използва от крушка с нажежаема жичка и до 50% от луминесцентно осветление.
НЕ ГОРЕТЕ ПАРИТЕ СИ!
Знаете ли, че енергията, която изразходва обикновена крушка с нажежаема жичка се превръща в топлина много повече отколкото в светлина!?
LED осветлението се димира!
Това означава, че ако искате да създадете уютна и спокойна атмосфера във вашия дом, хотел, ресторант, вие може да затъмните и приглушите осветлението. Повечето LED продукти са димируеми до 10 на 100. Спестявайте още повече от разходите си за електроенергия!

Експлоатационния живот на светодиодните продукти е до 40 пъти по-дълъг от този на традиционното осветление.

Те издържат до 50 000 часа, което приблизително се равнява на 10 години живот.
Например, една халогенна крушка има живот около 2000 часа. Повечето LED лампи имат жизнен цикъл между 20000 и както по-горе казахме – 50000 часа живот. Това значи, че ако ги оставите включени например 10 часа, 7 дни в седмицата, те ще работят между 5 и 7 години!
Невероятно е да се отбележи, че след изтичане на този период интензитета на светене намалява само с около 40%, което почти не се забелязва с просто око.

LED осветлението е характерно с мигновено включване и възможност за реголируемост, което позволява персонализиране на осветлението.

Една LED лампа светва моментално, когато натиснете ключа за осветление.
За традиционното осветление (енергоспестяващи живачни крушки) са необходими няколко секунди за да се постигне пълната яркост. Честото включване и изключване на ключа намалява драстично оперативния живот на такива лампи.

ЖИЗНЕНИЯТ ЦИКЪЛ НА СВЕТОДИОДНИТЕ ПРОДУКТИ НЕ НАМАЛЯВА И НЕ СЕ ВЛИЯЕ ОТ ТОВА КОЛКО ПЪТИ ЩЕ ВКЛЮЧИТЕ ОСВЕТЛЕНИЕТО!

LED крушките не изгасват изведнъж. Те спират да светят постепенно.

LED осветлението ви дава много-по ниски разходи за поддръжка и експлоатация в сравнение с луминесцентно осветление.

Оптимизиране на разходите свързани с честа смяна на стандартно осветление. Ако имате хотел или ресторант сигурно сте забелязали, че е сложно и ви отнема много време, пари и работна ръка когато трябва да ангажирате ресурс за подмяна на стандартните електрически енергоспестяващи (живачни) лампи. Защо хабите пари? Просто намалете разходите за поддръжка – подменете старите лампи и крушки със светодиодни продукти. Така ще може да се съсредоточите върху други по-важни задачи за вашия бизнес! Удивително е как може да улесните бизнеса си -дайте му зелена светлина!

LED осветлението се характеризира и с висок Индекс на цветопредаване (Ra)>80 при качествените LED продукти.

Този индекс трябва да е равен или по-голям от 80.
Това е показателят, който определя качеството на светлината. Ако искате да имате добре осветено помещение, без светлината от лампите да дразни очите ви това е най-доброто решение, което може да вземете за дома, хотела,офиса или което и да е помещение или сграда.
ОСВЕН ТОВА НЯМА ИЗКРИВЯВАНЕ НА ЕСТЕСТВЕНИТЕ ЦВЕТОВЕ НА ПРЕДМЕТИТЕ.

LED осветлението е ЕКОЛОГИЧНО!

ЛЕД продуктите не отделят UV лъчи, живак и олово. Това щади околната среда. Те на практика не се нагряват, което прави ЛЕД лампите по-ефективни и с по-голям обхват на използване. На практика не съдържат никакви токсични субстанции и са 100% рециклируеми. Това спомага за намаляване на въглеродните емисии в атмосферата!
LED продуктите са устойчиви на вибрации, удар и други въздействия. Именно за това с LED осветление се правят големи външни осветителни системи и инсталации. Атмосферните условия – дъжд, вятър, сняг не оказват влияние на диодите, които са с висока степен на влагозащита (фактора IP на диода определя степента на влагозащитеност). LED работи перфектно при ниски температури. Функционалността им не страда от студа!

Психологически ефекти при възприемането на светлината са също от изключителна важност за LED осветлението.

При светодиодните продукти НЯМА ТРЕПТЕНЕ на светлината, както при луминесцентното осветление!
Трептенето действа негативно и дразнещо, независимо дали с просто око го забелязвате или не.
Съзнателно ние трудно може да установим как ни влияе светлинния спектър, но е доказано че той оказва ефект върху жизнения стандарт, настроението и емоциите ни.
Цветопредаването, ако не е съобразено правилно с конкретните нужди и помещение, действа депресиращо на настроението на хората. Възможно е да причини и други психологически проблеми. Обръщайте внимание на това. Винаги се съобразявайте каде и какво осветявате.
Това е особено важно за осветлението в обществени сгради, офис сгради, хотели и други!

Защото комфортното усещане, уюта и желанието да се завърнеш там където вече си бил има значение!
При живот на светодиодена лампа средно 25 000 часа и при постоянна работа 10 часа дневно, лампата ще работи около 7 години!
25 000ч./10ч.=2 500ч. /365 дни=7 години

7 години БЕЗ РАЗХОДИ ЗА ПОДДРЪЖКА!

7 години БЕЗ ПОДМЯНА НА ЛАМПИ И КРУШКИ!

Вашият коментар