Сензорен ключ и димер за осветление

Интелигентно осветление със сензорен ключ и димер

posted in: Интериор | 0

Какво представлява един сензор за осветление? Осветлението със сензорни ключове и димери осигурява удобство, сигурност и енергоспестяване у дома. Днес вече може да си позволите сензорна техника, която лесно се интегрира в осветителните тела и вашите мебели, скрити във вътрешността им или вградени в тях така, че да останат скрити и незабележими. Нашите сензорни ключове и димери включват всяко осветление работещо на 220 V или 12 V. Задействат се незабавно, реагират и на най-малкото движение. Може да избирате между датчик за движение за употреба в помещения, светлочувствителен ключ реагиращ на светлина или сензорен ключ реагиращ на допир.

Осветлението се включва… автоматично!

Как функционира инфрачервения сензор за движение?

Всяко тяло има електромагнитно излъчване. В температурните граници при човека излъчената топлина е в инфрачервения спектър. Сензорите за движение имат инфрачервени детектори с висока чувствителност, които реагират и на най-малките колебания в доловената от тях излъчена топлина.
Участъкът, който е в обхват на сензорния ключ се разделя от сегментирани лещи на отделни зони. Така, излъчващите топлина тела, които се движат между тези сегменти, се разпознават като промяна напрежението и се използват за управление на осветлението.
Обхвата на сензорите е от 130° до 360° в зависимост от вида на сензорния ключ. Сензорите са най-различни видове и хората, които имат отношение към новите технологии вече ги познават и прилагат в интериори и екстериори. Те имат надеждно функциониране, монтират се изключително лесно, идеални са за употреба във вътрешни помещения и мебели.

Струва по-малко, отколкото мнозина предполагат!

Как функционира светлочувствителния сензор?

Светлочувствителните ключове включват осветлението в зависимост от яркостта на околната среда. Светлинния сензор включва свързаното осветление при попадане на сноп светлина в обсега му, а при затъмнение го изключва автоматично. Това става чрез фото сензор.

Как функционира сензорния димер?

Инфрачервения сензорен димер реагира на движение. Димирането започва при задържане на пръст пред сензора в продължение на няколко секунди. Димирането е гладко, без премигвания.

Осигурете си комфорт, лесен монтаж и икономичност със сензорни ключове и димери!

Сензорен ключ и димер за осветление
Сензорен ключ и димер  за осветление
Сензорен ключ реагиращ на допир, движение или светлина
Сензорен ключ реагиращ на допир, движение или светлина

Вашият коментар