LED светлини в екстериорния дизайн на сгради

Фестивалът на светлината в Белгия – завръщане в епохата на Ренесанса и Романското изкуство

posted in: Екстериор | 0

LED светлини в екстериорния дизайн на сгради
Чували ли сте за Фестивалът на светлината в Белгия и по специално за улица Belfortstraat – една от главните улици в историческия център на Gent Belgium? А за разкоша от LED светлини сияещ в късните часове?
Фестивалът беше домакин на почти 30 изложби вдъхновени от цветовете и светлината, включително и на много 3D светлинни прожекции.
Най – впечатляващото изживяване беше представно от Luminarie De Cagna, италиански семеен бизнес основан през 1930 година, започнал като на шега. Първоначално компанията осветявала площади и сгради с маслени лампи, а от 2006г. насам за осветление се използват само светодиоди. Ето как фантазията реализира невероятни проекти.
ЛЕД диоди за външно осветление
Стотици хиляди LED светлини са монтирани на гигантска колонада изработена от дърво с множество арки. Входът, през който преминавате е с внушителните 28 метра височина. Публиката се озовава в приказна галерия, заобиколен от светлина и цветове.
Озовавайки се сякаш в 15 век,  се връщате в гръцката и римската Античност, когато във Флоренция се заражда Ренесанса. Може да усетите индивидуализма на културата и пищноста на изкуството в архитектурата.
Днес, сякаш липсва изключителната прецизност на детайлите, а тяхната пищност е изместена от минималистичното изкуство, което всъщност е характерно със сравнително абстрактното представяне. Насладата от възможността да съзерцаваш красивата орнаментика, пресъздадена и визуализирана от 55 000 светодиода, е завръщане в един свят на замъци. Усещането от блестящата колонада ни пренася в епохата на ренесансовата и романската архитектура, където плавните форми на арките и величественте багри създават динамика и колорит.
LED диоди в архитектурата на сгради, дизайн  и осветлениеМоже би се питате каква е консумацията на електроенергия?
Цялата тази красота от 55 000 LED светлини харчи само 20Kwatt / ч.
Новите LED технологиии, и възможностите които предоставят, позволяват създаването на красиви, практични и уникални произведения в индустрията свързана с осветление.
Еnjoy yourself 🙂

Вашият коментар