LED екстериор външно декоративно осветление-Champs-Elysees

Улично осветление на булевард Champs-Élysées, Париж.

posted in: Екстериор | 2

LED осветление за булевард - екстериор и декорация
[nggallery id=3] Белгииската фирма ACT Lighting Design, спечели привилегията да създаде, чрез LED осветление, невероятна арт инсталация. На известния парижки булевард Champs-Élysées ( в превод „Елисейски полета”)  за период от четири години дизайнерите на осветление ще имат възможност да създават красота от LED.  Основната концепция е за осветяване и подобряване на архитектурата на района по време на коледните празници, както и подчертаване на разкоша и пищността  на известния булвард във Франция.
Шан-з-Елезе се намира в сърцето на френската столица. Построен през 17 век,  булевардът  омагьосва с красота и невероятно вълнение, което лъха от всеки кът. Покрай тротоарите пленителни са множество фонтани, кокетни кафенета, блестящи ресторанти и театри.  Дърветата от двете страни, са посадени още през 1667г. от Луи XIV.
Екипът на ACT Lighting Design, декорира  Шан-з-Елизе с LED светлини. Дизайнерите създадоха най-невероятния екстериор – всяко от 200-те дървета беше обградено от по три светодиодни пръстена с LED лампи. Пръстените не са докосвали  дърветата. Този акт  е символизирал  единството между хората и прирадата, загрижеността и уважението към всяко дърво като живо същество.  В допълнение на спектакъла от цветове и светлина, малки кръгли огледала са висяли от клоните и са отразявали светлината във всички посоки.  Благодарение на LED технологиите, коледната украса в столицата на Франция е била впечатляваща. Завеса от мигащи LED светлини на височина от 7 метра над клоните пък е допълвала бляскавата  перспектива по целия булевард. Триумфалната арка, която е издигната през 1806-1808г. в чест на Наполеон, никога не е изглеждала толкова величествена. Късно вечер, белият и розов мрамор  на колоните с барелефи, подчертавайки  дарбата на творците да създават архитектурно  съвършенство, са сияели…
Бързото развитие на светодиодите, множеството възможности, като икономия на електроенергия, яркост, дълъг живот на диода и на практика безкрайния брои идеи
за реализиране на интериори и екстериори за осветление – това са малка част от перспективите, които идват с LED технологиите.
Иновациите в тази област събуждат творческото вдъхновение на дизайнерите за осветление.  Чрез ниска разходна цена и висок праг на естетическа наслада, се постига съвършенно осветление на улици, тротоари, паркове и градини, декорация за външно осветление и подчертаване на архитектурни елементи на сгради и културни паметници.
LED осветление – синоним на цвят, топлина и пищност!

2 Responses

    • Shtebetovska

      Спосибо. Я рад, что вам нравится. Важно думать о природе. И использовать продукты, которые заботятся о ней . Светодиодная технология как раз не загрязняет окружающую среду, и не вредить здоровью человека.:)

Вашият коментар