Декоративни лампи ZENZA с LED осветление

Осветителни тела за лампи като от приказка

posted in: Интериор | 3

Декоративни лампи ZENZA с LED осветление

Няма начин да останете равнодушни когато видите тези осветителни тела

Не знам как, нещо което виждам за пръв път и то на снимка, може да ми въздейства по този начин…Представям си ги… Сякаш са излезли от приказка на Шехерезада. Уникално прецизни и изящни, вписващи се в интериора толкова загадъчно, че чак ти се завива свят. Мисля, че знам кое е нещото, което ме пленява…Детайлите и сенките!
И светлината!
Тези ръчно изработени осветителни тела сякаш могат да правят вълшебства. Сигурна съм, че специфичните им форми могат да изглеждат различно през деня и вечерта когато лампата светне. Денем се вписват като екзотични бижута в пространството, а вечер светлината се процежда през отворите на множеството издълбани в метала дупчици и сякаш се посипва навсякъде. Тези лампи са магични и действат на емоционално ниво…За изработката им се използва финна техника, при която се получават деликатни филигранни мотиви, наподобяващи нежна дантела. Правят се ръчно в Египет или Индия. Едно старо занаятчийство зародило се някога някъде, може би в Египет, живее и днес. Изкуството е вдъхновяващо!
Кой стои зад тази красота? Този древен занаят за обработка на медта и месинга достига до нас в цялата си прелест благодарение на ZENZA. Фирмата е създадена през 1994г. от холандската дизайнерка Карин, която търсейки нови вдъхновения пътува до Египет. Там се запознава с бъдещия си съпруг Хюсеин. Днес, дъщеря им Ясмина, продължава да прави чудните лампи за декоративно осветление, а също и разкошни аксесоари и текстил. От въображението на творците в екипа на фирмата се раждат и невероятни ръчно изработени мебели и килими. Лампите на Zenza са направени от месинг или мед със сребърно покритие.
Елегантни, чаровни и артистични колекции от форми, детайли и орнаменти! Пиршество за сетивата и душата! А сега си представете тези осветителни тела с LED лампа или крушка…получава се съвършенство от светлина!

3 Responses

    • Shtebetovska

      За осветителните тела, които действително са много хубави за мен това е истинско вдъхновение и повод да разкажа за тях…:)…за съжаление незнам дали в България някъде, някой предлага именно тях…но ако потърсите със сигурност ще намерите. Ако не същите, то подобни…Благодаря за коментара Ви Веселина 🙂

Вашият коментар